Verhoog het rendement van uw stoominstallatie met een economiser

In een stoomketelinstallatie zonder warmteterugwinning gaat veel restwarmte door de schoorsteen verloren. Deze restwarmte kan onder andere worden teruggewonnen het gebruik van een economiser. Een economiser is een warmtewisselaar die de warmte in deze gassen gebruikt om het ketelvoedingswater te verwarmen. Hierdoor gaat er minder warmte verloren door de schoorsteen. Zo is het is mogelijk om het rendement van een stoomketel met wel 10% te verbeteren.

Voordelen van een economiser

  • Verhoog het rendement van uw installatie

  • Bespaar op energiekosten

  • Minder uitstoot van CO2

Meer weten over economisers?

Onze experts geven je graag een advies op maat!

Bespaar op energiekosten

Doordat het schoorsteenverlies wordt gereduceerd vindt er een flinke besparing plaats op energiekosten. De investering in een economiser verdient zich dan ook snel terug. De exacte terugverdientijd is afhankelijk van uw unieke situatie, maar wij maken graag een berekening op maat voor u.

Bovendien zorgt het gebruik voor een vermindering van de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen. Naast het gebruik van een economiser zijn er nog andere mogelijkheden om het rendement van uw stoomketel te verbeteren door middel van warmteterugwinning. Wij gaan graag met u in gesprek om te bepalen hoe u uw installatie het meest effectief en rendabel kunt verduurzamen.

Economiser

Ontdek uw rendement

Bij Standard Fasel zorgen we ervoor dat de economiser perfect aansluit op uw specifieke situatie om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Benieuwd wat dit voor uw organisatie kan opleveren? Neem contact op voor een berekening op maat!

Ontdek de mogelijkheden voor uw organisatie

Standard Fasel is een toonaangevende speler in duurzame innovaties, die innovatieve oplossingen biedt om uw installatie te verduurzamen. Met bijna 60 jaar internationale ervaring, bieden ze uitgebreide expertise in het ontwerpen en plaatsen van ketelhuizen over de hele wereld, waarbij ze een centraal aanspreekpunt bieden voor keteltechniek, brandertechniek en onderhoud.