Bij nieuwe of gewijzigde installaties dient er een Eerste Bijzondere Inspectie (EBI) plaats te vinden. Op grond van de wet milieubeheer is het noodzakelijk dat stookinstallaties bij ingebruikname wordt beoordeeld op een veilige- en milieuverantwoorde bedrijfsvoering. Tevens wordt de installatie getoetst aan de gekozen ontwerpcriteria in combinatie met de fabrikantvoorschriften. De Eerste Bijzondere Inspectie dient plaats te vinden binnen 6 weken na ingebruikname van de installatie. 

Meer weten over eerste Bijzondere Inspectie (EBI)?

Heeft u vragen over de eerste bijzondere inspectie (EBI)? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij u verder!

Eerste bijzonder inspectie (ebi)

Inspectierapport

Na afloop van de Eerste Bijzondere Inspectie wordt een inspectierapport opgesteld. In deze EBI rapportage worden relevante meetwaarden met grenswaarden gegeven en worden handreikingen geboden betreffende periodieke onderhouds– en inspectiewerkzaamheden. De eigenaar van de installatie wordt middels de EBI-rapportage op de hoogte gesteld van eventuele afwijkingen aan de installatie, zodat deze direct door de installateur kunnen worden hersteld.

Naast het opstellen van de EBI-rapportage wordt er een “verklaring van ingebruikname” afgegeven door de installatie aan- en af te melden op het SCIOS portaal. Hiermee voldoet u aan de gestelde eisen in de wet milieubeheer.

Ontdek de mogelijkheden voor uw organisatie

Standard Fasel is een toonaangevende speler in duurzame innovaties, die innovatieve oplossingen biedt om uw installatie te verduurzamen. Met bijna 60 jaar internationale ervaring, bieden ze uitgebreide expertise in het ontwerpen en plaatsen van ketelhuizen over de hele wereld, waarbij ze een centraal aanspreekpunt bieden voor keteltechniek, brandertechniek en onderhoud.