Waarom zijn hangerinspecties nodig?

Leidingen zijn de aders van uw bedrijf en als deze niet goed functioneren komen uw bedrijfsprocessen in gevaar. Door tijdig te controleren en zo nodig maatregelen te treffen, blijft uw bedrijfsinfrastructuur betrouwbaar.

Wat gebeurt er na verloop van tijd met uw leidingen?

Bij de aanleg van nieuwe leidingen wordt rekening gehouden met afschot, uitzettingen, en optredende spanningen. Daar is het leidingsysteem op ontworpen. Na verloop van tijd zal de actuele situatie echter niet meer gelijk zijn aan de ontwerpsituatie: het weer, het milieu, ongelukjes, materiaalmoeheid of het leidingmedium hebben invloed op de toestand van uw leidingsysteem. Als gevolg daarvan kan het afschot veranderen, kunnen krachten, momenten en spanningen optreden die uiteindelijk leiden tot lekkages, scheurvorming en dus een onbetrouwbaar leidingsysteem.

Wat kan Standard Fasel hierin voor u betekenen?

Hangerinspectie stoominstallatieDit kan vermeden worden door het uitvoeren van een zogenaamde ‘supportscan’ of ‘hangerinspectie’: in een vroegtijdig stadium wordt dan de probleemsituatie herkend en onderkend. Standard Fasel heeft de kennis, kunde en capaciteit om een dergelijke hangerinspectie voor u uit te voeren. Daarbij houden we rekening met het belang van de verschillende leidingen, de ouderdom en het type leidingen en afsteuningen, de drukken, temperatuur, het medium en de verschillende materiaalsoorten.

Rapportage en advies

Elke inspectie wordt door ons afgerond met een rapportage. Omdat wij veel informatie hebben over recente en oudere veerhangertypen en -merken kunnen wij adequaat en zeer gericht adviseren. Indien gewenst kunt u een reparatievoorstel van ons ontvangen

Meer weten over Hangerinspecties?

Onze experts geven je graag een advies op maat!