Regelmatig onderhoud van uw stoomketel is van groot belang voor een optimale werking en lange levensduur van uw stoominstallatie. De ervaren onderhoudsmonteurs van Standard Fasel kunnen diverse onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan uw stoomketel én branderinstallatie. Onderhoud aan stoomketels wordt vaak gecombineerd met wettelijk verplichte SCIOS inspecties. Standard Fasel heeft gecertificeerde inspecteurs om ook deze keuringen voor u uit te voeren. Dat geeft u het gemak van één centraal aanspreekpunt voor onderhoud en inspectie van uw gehele installatie.

Onderhoud aan alle merken en typen stoomketels

Wij werken aan alle typen ketels en branders met verschillende brandstofsoorten. Binnen Nederland beschikken we over de grootste service- en onderhoudsvloot op het gebied van ketels. Wij maken gebruik van een grote groep engineers en specialisten waardoor zowel de praktijkervaring als de theoretische kennis optimaal gebundeld wordt. Daarnaast beschikken wij over de tekeningen en specificaties van alle voormalige grote Nederlandse ketelbouwers, zoals Stork, Schelde, NEM, Backer & Rueb, Ten Horn en natuurlijk Standard Fasel.

Geplande stops

Tijdens geplande stops staat het tijdsaspect centraal. Middels de strak geplande onderhouds- en verbeteringswerkzaamheden beperken we de kosten en wordt de stilstand van uw installatie geminimaliseerd. Mochten zich tijdens de geplande stops toch onvoorziene omstandigheden voordoen waardoor het tijdschema in gevaar komt, dan kan in veel gevallen gebruik gemaakt worden gemaakt van extra lassers en monteurs, waardoor uw installatie niet langer dan noodzakelijk stil staat.

Ongeplande stops

Mocht zich onverhoopt toch een storing voordoen dan staan wij 24 uur per dag voor u klaar om uw stoomketel- of branderinstallatie te repareren. Binnen Nederland hebben wij meerdere zogenaamde Service Coördinatoren beschikbaar; een vast aanspreekpunt in uw regio met kennis van uw installatie. In een noodsituatie kan daardoor snel gehandeld worden. De Service Coördinator zorgt ervoor dat de benodigde monteurs en lassers met het juiste gereedschap snel ter plaatse zijn. Onze missie is helder: uw installatie moet zo snel mogelijk weer in bedrijf zijn.

Voordelen onderhoud bij Standard Fasel
✓ 24 uurs service
✓ Aanwezig in de regio: snel ter plaatse
✓ Snel weer in bedrijf

Altijd snel ter plaatse voor ongepland onderhoud aan uw stoomketel

Werkzaamheden onderhoud stoomketel

Tijdens het onderhoud aan uw ketelhuis controleren onze monteurs de werking van de verschillende onderdelen van de ketel. Appendages worden uitvoerig getest en gereviseerd of vervangen indien nodig. Ook wordt de ketel waar nodig gereinigd.

Voordelen regelmatig onderhoud stoomketel

✓ Optimale werking en laag energieverbruik
✓ Verleng de levensduur van uw installatie
✓ Voorkom stilvallen van uw processen
✓ Voorkom schade aan onderdelen

Frequentie stoomketel onderhoud

Over het algemeen is het aan te raden om minimaal eens per jaar onderhoud te laten plegen aan uw stoomketel. Het ideale onderhoudsinterval in afhankelijk van onder andere het type ketel, het vermogen en de leeftijd van de ketel.

Zelf meten voedingswater van groot belang

Een onjuiste samenstelling van het voedingswater van de stoomketel kan leiden tot aanslag en zelfs corrosie aan verschillende onderdelen. Het is daarom belangrijk dat u zelf zeer regelmatig de zuurgraad en hardheid van het voedingswater meet. Zo zorgt u ervoor dat afwijkingen in een vroeg stadium worden opgespoord en grote problemen worden voorkomen. Een juiste samenstelling van uw ketelvoedingwater zal leiden tot een langere levensduur van uw installatie.

Branderonderhoud

Onze brandergroep beschikt over een ervaren team van gekwalificeerde brandertechnici, ondersteund door een binnendienst met een brede kennis van alle voorkomende branders. U kunt dan ook bij ons terecht voor het onderhouden en repareren van branderinstallaties van allerlei merken en leveranciers.

Klantgericht met een goede kwaliteit

Wij hechten waarde aan een goede samenwerking tussen uw en onze medewerkers waarbij onze expertise, kennis en vaardigheden gericht zijn op lange termijn oplossingen. Daarbij bieden we u de mogelijkheid om met vaste aanspreekpunten te werken; onze Service Coördinator voor ongeplande werkzaamheden en de Project Manager in het geval van geplande stops. Vanzelfsprekend zijn wij gecertificeerd volgens VCA petrochemie, ISO 9001, ISO 3834, ISO 14001 en ISO 45001. Daarnaast zijn wij Kiwa SCIOS gecertificeerd.

Interesse?

We vertellen u graag meer. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Neem contact op