Een e-boiler of elektrische boiler produceert warm water of stoom door middel van (duurzame) elektriciteit in plaats van gas. Zo kunt u uw industriële proces (deels) laten aandrijven door schone energie uit zon en wind en flink besparen op energiekosten.

Meer weten over E-boilers?

Naast elektrificatie zijn er vele andere manieren om uw ketelhuis te verduurzamen. Bijvoorbeeld door het verhogen van het rendement van uw installaties of het gebruik van een warmtepomp. Standard Fasel adviseert u graag over de mogelijkheden. Neem contact op met één van onze adviseurs.

Hoe werkt een e-boiler?

Een e-boiler is een soort grote waterkoker. In de e-boiler bevindt zich een drukvat dat gevuld is met water. Het water in het drukvat komt in aanraking met elektrodes. Er ontstaat warmte doordat er stroom loopt tussen de elektrodes door het water. Een elektrodeboiler is direct geschikt voor middenspanning [3-20kV] zonder tussenkomst van transformatoren.

Standard Fasel levert en plaatst industriële e-boilers met een vermogen van 1 MW tot 70 MW. Een stoomdruk tot wel 65 bar behoort tot de mogelijkheden.

Integratie met bestaande installatie

Een e-boiler wordt bijna altijd naast een traditionele gasgestookte stoominstallatie geplaatst. Dit heeft verschillende voordelen. U bent flexibel in de inzet van gas en elektriciteit. Zo kunt u bijvoorbeeld elektriciteit gebruiken op momenten dat er veel duurzame stroom beschikbaar is uit zon en wind. Is deze groene stroom onvoldoende beschikbaar, dan kunt u terugschakelen naar gas. Bovendien verhoogt de nieuwe situatie de betrouwbaarheid van uw installatie. Mocht één van de installaties onverhoopt uitvallen, dan kunt u altijd overschakelen op de ander.

Eboiler in een ketelhuis

e-boiler-in-ketelhuis

E-boiler geïntegreerd in ketelhuis

Volledige ontzorging

Standard Fasel ondersteunt uw organisatie tijdens het gehele proces. Na een adviesgesprek maken we een ontwerp op maat. Dit ontwerp is volledig afgestemd op uw specifieke wensen en situatie. Na levering en plaatsing van de e-boiler zorgen wij voor monitoring van de installatie. Ook voor onderhoud komen wij graag bij u langs. Zo heeft u één centraal aanspreekpunt voor uw gehele installatie.

Zet de volgende stap in de energietransitie

E-boilers zijn een belangrijk middel in het verduurzamen van de industrie. Elektrificatie van uw industriële proces zorgt voor een flinke reductie van CO2 en NOx emissies. Daarnaast zorgt het voor een aanzienlijke besparing op de energiekosten van uw organisatie, omdat duurzame stroom op sommige momenten erg voordelig is. Dit zal in de toekomst alleen maar stijgen als gevolg van uitbreiding duurzame energieopwekking en het stijgen van CO2 uitstoot belasting.

Een eboiler gebruikt bijvoorbeeld duurzame energie uit wind

Maak gebruik van subsidie

Met een investering in een e-boiler komt u in aanmerking voor EIA subsidie. Daarnaast kunt u SDE++ subsidie aanvragen. Dit maakt een e-boiler extra aantrekkelijk. Wij bekijken graag samen met u of uw organisatie gebruik kan maken van deze regeling.

Groene stroom uit zon pv628

Ga voor elektrificatie van uw industriële proces en zet de volgende stap in de energietransitie met een e-boiler

Ontdek de mogelijkheden voor uw organisatie

Standard Fasel is een toonaangevende speler in duurzame innovaties, die innovatieve oplossingen biedt om uw installatie te verduurzamen. Met bijna 60 jaar internationale ervaring, bieden ze uitgebreide expertise in het ontwerpen en plaatsen van ketelhuizen over de hele wereld, waarbij ze een centraal aanspreekpunt bieden voor keteltechniek, brandertechniek en onderhoud.