Tijdens een SCIOS keuring wordt gecontroleerd of een stookinstallatie veilig en zuinig werkt. Bij Standard Fasel kunt u terecht voor SCIOS inspecties in verschillende scopes. Onze ervaren en gecertificeerde monteurs verzorgen de inspectie en zorgen dat eventuele problemen snel en adequaat worden verholpen. Zo bent u ervan verzekerd dat uw installatie probleemloos en met een hoog rendement blijft functioneren.

Meer weten over SCIOS keuringen?

Heeft u vragen over een SCIOS keuring voor uw stookinstallatie? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij u verder!

Wet- en regelgeving SCIOS Keuringen

Alle stookinstallaties in Nederland met een nominaal vermogen vanaf 100 kW moeten gekeurd worden volgens de richtlijnen van SCIOS. De Nederlandse overheid heeft in het Activiteitenbesluit opgenomen dat een SCIOS keuring periodiek moet plaatsvinden. Een keuring mag alleen worden uitgevoerd door gecertificeerde installateurs.

Over SCIOS

SCIOS staat voor Stichting Certificering Onderhoud en Inspectie van Stookinstallaties. Deze stichting ontwikkelt en beheert het kwaliteitssysteem en de certificatieregeling.

Standard Fasel is SCIOS gecertificeerd

Standard Fasel is een SCIOS gecertificeerd bedrijf dat borg staat voor kwaliteit en vakmanschap. Kwaliteitsmanagement en opleidingen zijn voor ons als SCIOS-bedrijf vanzelfsprekend. Inspecties en onderhoud worden volgens gestandaardiseerde inspectie-inhoud en -omvang uitgevoerd die continu aan de actualiteit worden aangepast. Wij als SCIOS gecertificeerd inspectie- en onderhoudsbedrijf gebruiken een NEN-EN-ISO 9001 gebaseerd kwaliteitsmanagementsysteem.

Voordelen SCIOS Keuring

Het regelmatig laten uitvoeren van een SCIOS keuring is verplicht, maar het goed laten inspecteren en onderhouden van uw installatie zorgt natuurlijk ook voor een aantal voordelen;

  • Minder uitstoot van CO2, NOx (stikstof) en andere schadelijke stoffen
  • Een hoger rendement van uw installatie zorgt voor lagere energiekosten
  • Een verbeterde betrouwbaarheid van uw installatie

Inspectie van stoominstallatie

Scopes SCIOS keuring

Onze inspecteurs en monteurs zijn SCIOS gecertificeerd voor het uitvoeren van een Eerste Bijzondere Inspectie (EBI)Periodiek Onderhoud (PO) en Periodieke Inspectie (PI) aan uw installatie in de volgende scopes:

SCIOS Scope 2:   Warmwaterketels (stoken ≤ 105 ⁰C) & luchtverhitters met ventilatorbranders

SCIOS Scope 3:   Stoomketels en heetwaterketels (stoken > 105 ⁰C)

SCIOS Scope 5:   Bijzondere industriële installaties

  • Ovens
  • Fornuizen in de procesindustrie
  • Drooginstallaties
  • Naverbranders

  • Luchtverhitters en/of direct gestookte luchtverhitters
  • Proces stookinstallaties (niet standaard)

SCIOS Scope 6:   Emissiemetingen

SCIOS Scope 7a: Brandstofleidingen voor gasvormige brandstoffen met een ontwerpdruk ≤ 0,5 bar

SCIOS Scope 7b: Brandstofleidingen voor gasvormige brandstoffen met een ontwerpdruk > 0,5 bar

Tevens kunnen wij voor u verzorgen: 

SCIOS Scope 7c: Brandstofleidingen voor olie

BEES-A emissiemeting: Meting met een verwarmde meetwagen waarbij NOx, SO2 waarden vastgesteld worden onder optimale meetcondities. Tevens kan er een stofmeting uitgevoerd worden waarbij de uitstoot aan stof uit het rookkanaal gemeten wordt, dit is veelal verplicht bij de verbranding van biomassa producten zoals; hout, bio-olie en vetten.

Ontdek de mogelijkheden voor uw organisatie

Standard Fasel is een toonaangevende speler in duurzame innovaties, die innovatieve oplossingen biedt om uw installatie te verduurzamen. Met bijna 60 jaar internationale ervaring, bieden ze uitgebreide expertise in het ontwerpen en plaatsen van ketelhuizen over de hele wereld, waarbij ze een centraal aanspreekpunt bieden voor keteltechniek, brandertechniek en onderhoud.