SCIOS staat voor Stichting Certificering Onderhoud en Inspectie van Stookinstallaties. Alle stookinstallaties in Nederland met een nominaal vermogen vanaf 100 kW moeten gekeurd worden volgens de richtlijnen van SCIOS door gecertificeerde installateurs. Tijdens een SCIOS keuring wordt bijvoorbeeld gecontroleerd of een stookinstallatie veilig en zuinig werkt. De overheid heeft in het Activiteitenbesluit opgenomen dat een keuring periodiek moet plaatsvinden.

Standard Fasel is een SCIOS gecertificeerd bedrijf dat borg staat voor kwaliteit en vakmanschap. Kwaliteitsmanagement en opleidingen zijn voor ons als SCIOS-bedrijf vanzelfsprekend. Inspecties en onderhoud worden volgens gestandaardiseerde inspectie-inhoud en -omvang uitgevoerd die continu aan de actualiteit worden aangepast. 

Wij als SCIOS gecertificeerd inspectie- en onderhoudsbedrijf gebruiken een NEN-EN-ISO 9001 gebaseerd kwaliteitsmanagementsysteem. 

SCIOS scopes

Onze inspecteurs en monteurs zijn SCIOS gecertificeerd voor het uitvoeren van een Eerste Bijzondere Inspectie (EBI), Periodiek Onderhoud (PO) en Periodieke Inspectie (PI) aan uw installatie in de volgende scopes:

Scope 2:   Warmwaterketels (stoken ≤ 105 ⁰C) & luchtverhitters met ventilatorbranders

Scope 3:   Stoomketels en heetwaterketels (stoken > 105 ⁰C)

Scope 5:   Bijzondere industriële installaties

  • ovens 
  • fornuizen in de procesindustrie 
  • drooginstallaties 
  • naverbranders 
  • luchtverhitters en/of direct gestookte luchtverhitters
  • Proces stookinstallaties (niet standaard) 

Scope 6:   Emissiemetingen

Scope 7a: Brandstofleidingen voor gasvormige brandstoffen met een ontwerpdruk ≤ 0,5 bar

Scope 7b: Brandstofleidingen voor gasvormige brandstoffen met een ontwerpdruk > 0,5 bar

Tevens kunnen wij voor u verzorgen: 

Scope 7c: Brandstofleidingen voor olie

BEES-A emissiemeting: Meting met een verwarmde meetwagen waarbij NOx, SO2 waarden vastgesteld worden onder optimale meetcondities. Tevens kan er een stofmeting uitgevoerd worden waarbij de uitstoot aan stof uit het rookkanaal gemeten wordt, dit is veelal verplicht bij de verbranding van biomassa producten zoals; hout, bio-olie en vetten.

 

Meer informatie over SCIOS keuringen?

Heeft u vragen over een SCIOS keuring voor uw stookinstallatie? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij u verder.