Bij een klant in de biochemie heeft Standard Fasel een nieuwe, zuinige stoominstallatie gerealiseerd. Tijdens gesprekken tussen proces engineers van de klant en Standard Fasel is het idee ontstaan dat het vervangen van de oude stoomketel mogelijk voor een zeer interessante verlaging van het energieverbruik kan zorgen.

Energiescan toont besparingspotentieel

Daarop is er door consultants van Standard Fasel een energiescan gemaakt om de potentiële besparing nauwkeuriger in kaart te brengen. De uitkomst van deze energiescan liet een dusdanig groot besparingspotentieel zien dat de klant heeft besloten mogelijkheden voor vernieuwing van de installatie verder te onderzoeken.

Energiescan toont besparingspotentieel

Kwaliteit doorslaggevend

Na een vergelijking van aanbiedingen van meerdere specialisten op het gebied van keteltechniek kwam Standard Fasel als winnaar uit de bus. De kwaliteit van de geboden oplossing was uiteindelijk doorslaggevend om de opdracht aan Standard Fasel te gunnen. Daarnaast werd het feit dat Standard Fasel het hele proces, van ontwerp tot plaatsing en onderhoud, kan faciliteren als groot voordeel ervaren.

Maatwerk zorgt voor perfecte integratie

De nieuwe installatie is ontworpen om in de beperkte ruimte op de locatie ingepast te kunnen worden. Hiervoor is een VKK Standardkessel stoomketel gebruikt, waarbij de stompen zijn aangepast aan de situatie ter plekke. De bordessen en elektrische panelen zijn volledig op maat gemaakt, zodat deze naadloos aansluiten bij de behoeften van de klant. Standard Fasel heeft daarnaast gezorgd voor een aansluiting van de installatie op de door de klant gebruikte software systemen, zodat processen moeiteloos verlopen.

Forse verlaging energieverbruik en CO2 uitstoot

In vergelijking met de oude situatie zorgt de nieuwe installatie voor een besparing in het gasverbruik van 821.670 Nm3 per jaar. Dat is evenveel als het gasverbruik van ca. 548 huishoudens! Dit scheelt 1.454 ton CO2 en 3.294 kg NOx uitstoot op jaarbasis.
Besparing gasverbruik en co2 uitstoot

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project? Onze specialisten staan u graag te woord.